Двох російських військових судитимуть за катування жителя Чернігівщини

Двох російських військових судитимуть за катування жителя Чернігівщини

Укрінформ
Перед судом постануть двоє російських військовослужбовців, які на початку березня у тимчасово захопленому селі Слобода Черніговської області катували місцевого жителя.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Озброєні військовослужбовці російської федерації незаконно утримували чоловіка у приміщенні магазину. За даними слідства, з метою отримання відомостей про розташування Збройних сил України вони застосовували до потерпілого фізичну силу, завдаючи йому тілесних ушкоджень.

«Не отримавши від чоловіка інформації, російський військовослужбовець віддав наказ своїм підлеглим продовжити насильницькі дії для отримання необхідних загарбникам відомостей. Після побиття потерпілого військовий рф вивів його на вулицю, облив легкозаймистою рідиною та погрожував підпалити», - зазначили в ОГП.

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скерований до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців рф за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням й інших порушень законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: За держзраду і дезертирство судитимуть екскомандира підводного човна «Запоріжжя»

Як повідомляв Укрінформ, командир танкового батальйону збройних сил рф постане перед судом за відданий ним злочинний наказ про обстріл житлового будинку в Чернігові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-