Екскапітан ВМС Татарченко воював на боці ворога у Бучі та Ірпені - ДБР завершило спецрозслідування

Екскапітан ВМС Татарченко воював на боці ворога у Бучі та Ірпені - ДБР завершило спецрозслідування

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершило спецрозслідування щодо ексзаступника начальника розвідувального управління командування штабу ВМС ЗСУ Ігоря Татарченка, який у 2014 році перейшов на бік росії, а під час повномасштабного вторгнення воював на боці росіян у Бучі та Ірпені.

Про це інформує пресслужба відомства.

"Працівники ДБР завершили спеціальне розслідування стосовно колишнього заступника начальника розвідувального управління командування штабу Військово-Морських Сил ЗСУ Ігоря Татарченка, який у 2014 році перейшов на бік ворога. Обвинувальний акт направлено до суду", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після захоплення росіянами військової частини у Севастополі у 2014 році на той час капітан II рангу присягнув на вірність агресору.

Нині Татарченко обіймає посаду командира 155-ї окремої бригади морської піхоти рф. Це угруповання брало участь в бойових діях у Бучі та Ірпені.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який допомагав ворогу захопити Вовчанськ

"Після початку повномасштабної російської агресії зрадник пішов воювати проти власного народу. Навіть не зважив на те, що, за оперативними даними, його близькі родичі досі проживають на території Київської області", – додали у ДБР.

Колишній український військовий обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-