Війна рф завдала понад €36 мільярдів збитків для екології України – міністр

Війна рф завдала понад €36 мільярдів збитків для екології України – міністр

Укрінформ
Збиток навколишньому середовищу в Україні, спричинений вторгненням рф, оцінюється в понад в €36 мільярдів євро, крім того, під загрозою перебувають мільйони гектарів природних заповідників.

Про це, як повідомляє Reuters, заявив у понеділок у Європарламенті міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, передає Укрінформ.

«За оцінками українського уряду, сума збитків від забруднення повітря, спричиненого війною в Україні, наразі становить близько 25 мільярдів євро, крім того, ще 11,4 мільярда євро необхідно для усунення наслідків забруднення ґрунту», - наводить агентство слова українського міністра.

Читайте також: Екологічна безпека має стати частиною безпекової парадигми України - експерт

Стрілець також зазначив, що під загрозою знищення перебуває п’ята частина заповідних територій в Україні, і вже задокументовано близько двох тисяч конкретних випадків, де йдеться про завдання прямої шкоди навколишньому середовищу.

Читайте також: Завдані війною збитки вже в 1,6 раза перевищують ВВП України – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, за словами секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олексія Данилова офіційний Київ очікує, що росія виплачуватиме репарації для компенсації збитків, завданих її війною в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-