Звільнення Лимана відрізало шляхи постачання і порушило логістику ворога – Нацгвардія

Звільнення Лимана відрізало шляхи постачання і порушило логістику ворога – Нацгвардія

Укрінформ
Звільнення Лимана українськими захисниками дає змогу здійснювати вогневий контроль над важливими ділянками і шляхами на цьому напрямку, які, зокрема, рф використовувала для спроби наступу на Слов’янськ.

Про це заявив речник Національної гвардії України (НГУ) Руслан Музичук, інформує у Фейсбуці пресслужба НГУ, передає Укрінформ.

«Звільнення Лимана дає змогу здійснювати вогневий контроль над важливими ділянками й шляхами на цьому напрямку», - сказав він.

За словами речника, були відрізані деякі шляхи постачання і порушена логістика, що зменшило наступальний потенціал противника на цій ділянці фронту.

Читайте також: Лиман зачищають від диверсантів та залишків російських військ

Музичук поінформував, що перед цим поблизу Лимана ЗСУ та Національна гвардія України звільнили декілька населених пунктів, зокрема Ямпіль. За його даними, українські військові захопили як трофеї авто та бронетехніку противника, деякі види озброєння, набої та боєприпаси.

«Зараз у звільненому Лимані гвардійці залучені до проведення стабілізаційних дій та контрдиверсійних заходів. Спільно з правоохоронцями вони перевіряють інформацію про можливе місце розташування залишків окупаційних військ», - сказав речник.

Музичук зазначив, що там також уже працює поліція, вживається заходів для відновлення безпеки. «Виявлення колаборантів, розмінування та документування злочинів – це ті дії, які проводяться разом з укріпленням лінії оборони», - уточнив речник НГУ.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що повернення Лимана в Донецькій області під контроль України доводить спроможність Збройних сил України відтісняти російські сили з тимчасово захоплених ними територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-