рф має нести за терор покарання, що постійно зростає – Президент

рф має нести за терор покарання, що постійно зростає – Президент

Відео
Укрінформ
Викрадення росіянами гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова є одним із проявів абсолютно відвертого російського терору, за який росія як держава-терорист має нести  покарання, що постійно зростає.

Про це у своєму вечірньому відеозверненні поінформував Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

Він уточнив, що у неділю провів переговори з Президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якого сторони детально обговорили ситуацію на передовій, українські успіхи на фронті. "Президент Макрон чітко підтримав Україну і засудив російські псевдореферендуми та спробу анексії нашої території", - сказав Зеленський.

«Обговорили посилення санкцій проти росії. Також обговорили ситуацію на Запорізькій атомній станції і викрадення російськими окупантами генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова. Це ще один прояв абсолютно відвертого російського терору, за який держава-терорист має нести постійно зростаюче покарання», - сказав Президент.

Читайте також: Єрмак обговорив із головним радником Ердогана ситуацію на ЗАЕС

Окремо він назвав потужною спільну заяву від лідерів девʼятьох держав НАТО: Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Чорногорії, Польщі, Румунії та Словаччини, які засудили російські ескалаційні кроки і, що дуже важливо, підтримали прагнення України стати повноправним членом НАТО.

Читайте також: Україні потрібні гарантії безпеки ще до вступу в НАТО – ОП

«У цьому напрямку й рухаємось. Впевнений, і цей наш проєкт ми реалізуємо», - зазначив він.

Зеленський уточнив, що у неділю відбулася і зустріч перших леді України і Туреччини Олени Зеленської та Еміне Ердоган. «І я дякую президенту Ердогану та його дружині Еміне за незмінну підтримку наших зусиль для повернення миру», - сказав він.

Окремо Зеленський поінформував, що Перша леді України та українська делегація зустрілись зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

«Погляд патріарха Варфоломія на війну, розвʼязану росією, та його позиція щодо підтримки нашої держави – добре відомі. І сьогодні ще раз прозвучали – дуже потужно. Я дякую за це, дякую за розуміння потреб нашого народу», - уточнив він.

Як повідомлялося, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Міжнародне агентство із атомної енергії докладає всіх зусиль для звільнення викраденого росією генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-