Зеленський обговорив із прем’єром Данії спробу російської анексії території України

Зеленський обговорив із прем’єром Данії спробу російської анексії території України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен обговорив рішення кремля щодо спроби незаконної анексії тимчасово окупованих територій України.

Про це глава держави написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“У межах розмови з Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен детально поспілкувалися на тему двосторонньої оборонної співпраці. Головну увагу приділили рішенням кремля щодо спроби незаконної анексії тимчасово окупованих територій України”, - зазначив глава держави.

Окрім того, за його словами, було обговорено сприяння з боку Данії прискоренню руху України у ЄС та НАТО.

За інформацією пресслужби Президента, Зеленський подякував Данії та голові її уряду за дієву оборонну, фінансову та гуманітарну підтримку України від самого початку повномасштабного вторгнення росії.

Під час розмови було наголошено на важливості того, що Данія категорично не визнає псевдореферендуми, які провела рф на окупованих територіях України.

Президент зазначив, що українська сторона розраховує на посилення санкцій ЄС та якнайшвидше схвалення восьмого санкційного пакета, який має бути набагато потужнішим за попередні. Він також закликав Данію визнати росію державою-терористом.

Співрозмовники також обговорили питання енергетичної безпеки Європи. Зеленський привітав Фредеріксен з офіційним відкриттям газопроводу Baltic Pipe, що стало важливою подією у розбудові безпеки, зміцненні енергонезалежності всього регіону та відкриває додаткові можливості для України. Також обговорено нещодавні аварії на «Північних потоках».

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Японії подальшу підтримку України

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню відбудови України. Глава держави подякував Данії за рішення приєднатися до відновлення об’єктів інфраструктури у Миколаївській області та запросив країну активно долучитися до реалізації Плану швидкого відновлення України.

Крім того, напередодні 90-их роковин Голодомору Зеленський звернувся до данської сторони із закликом визнати цю трагедію актом геноциду українського народу.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський обговорив під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою подальшу підтримку України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-