Генштаб подякував Євросоюзу за €2,5 мільярда допомоги

Генштаб подякував Євросоюзу за €2,5 мільярда допомоги

Укрінформ
Постачання зброї та амуніції для потреб ЗСУ від Європейського Союзу на суму €2,5 млрд має велике значення для обороноздатності України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Про постачання зброї та амуніції зазвичай не прийнято говорити багато. Але сама лише цифра €2,5 млрд відповідного фінансування з боку Євросоюзу промовисто свідчить про вагу цієї допомоги та її значення для Збройних Сил України. При цьому ЄС уперше в своїй історії фінансує постачання летальної зброї країні, що зазнала нападу. Водночас Євросоюз надає значну безпекову допомогу українським силовим та іншим структурам через фінансовані ним проєкти. МВС, Національна поліція, Генеральна прокуратура, Міністерство юстиції отримують бронежилети, аптечки, транспорт, інше обладнання та програмне забезпечення», - йдеться в повідомленні.

Керівництво Генштабу та ЗСУ висловили подяку за допомогу ЄС.

Читайте також: У Пентагоні створять окремий департамент для військової підтримки України

Як повідомляв Укрінформ, після початку російського військового вторгнення в Україну в лютому 2022 року Євросоюз виявив дієву солідарність з Україною та почав надавати їй істотну допомогу. Аби примусити ЄС відмовитися від такої підтримки, росія почала скорочувати постачання газу в Європу, намагаючись використовувати його як зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-