Від початку тижня ворог здійснив 15 пусків ракет по цивільній інфраструктурі України – Генштаб

Від початку тижня ворог здійснив 15 пусків ракет по цивільній інфраструктурі України – Генштаб

Укрінформ
Від початку поточного тижня противник здійснив вже 5 пусків крилатих ракет Х-22 по об’єктам цивільної інфраструктури та 10 пусків керованих авіаційних ракет типу Х-59 та Х-31 по міській інфраструктурі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«З початку тижня противник здійснив 5 пусків крилатих ракет повітряного базування Х-22 по об’єктам цивільної інфраструктури та 10 пусків керованих авіаційних ракет типу Х-59 та Х-31 по міській інфраструктурі», - повідомив Громов.

За його словами, як альтернатива засобів ураження ворогом використовуються дешевші дрони-камікадзе іранського виробництва "Shahed-136". Їх застосування здійснюється переважно з території тимчасово окупованого Криму. Громов звернув увагу, що інтенсивність їх застосування порівняно з минулим тижнем суттєво зросла.

Читайте також: росіяни для удару по Краматорську використали ракети С-300

«Протягом минулого тижня противником було застосовано 2 ударних безпілотних літальних апарата. В той же час цього тижня було здійснено 29 застосувань дронів-камікадзе іранського виробництва, знищено силами і засобами ППО 10 одиниць. Загалом силами і засобами зенітно-ракетних військ ППО Сухопутних військ знищено 23 повітряних цілі. В тому числі сьогодні на сумському напрямку вогнем зі стрілецької зброї був збитий БПЛА «Орлан»», - повідомив Громов.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж поточного тижня в ході операцій Сил оборони відбулось 78 бойових зіткнень з противником. На сьогодні українські захисники звільнили від армії рф вже понад одну тисячу квадратних кілометрів української землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-