Постачання 18 нових HIMARS в Україну займе декілька років – Пентагон

Постачання 18 нових HIMARS в Україну займе декілька років – Пентагон

Укрінформ
Постачання 18-ти ракетних систем HIMARS, в рамках військової допомоги Україні від США, займе декілька років.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційний сайт Міністерства оборони США.

"Закупівля та доставка цих систем HIMARS та відповідних боєприпасів займе кілька років. Сьогоднішнє оголошення - це лише початок процесу закупівлі ", - заявив високопосадовець оборонного відомства.

Їх закуповуватимуть в рамках програми USAI у виробника з метою передачі Україні, а не вилучатимуть безпосередньо з американських військових запасів, як це було зроблено раніше.

Зазначається, що у разі необхідності довгострокова закупівля новостворених HIMARS для України не завадить вилучати системи для постачання зі свого резерву.

Читайте також: Штати поповнюють власні запаси озброєння, відправлені в Україну

"Якщо ми не інвестуємо сьогодні, щоб закупити HIMARS на майбутнє, їх не буде, коли вони знадобляться українським збройним силам у майбутньому. Це дійсно значна інвестиція, і вона призначена для того, щоб у майбутньому Україна мала те, що їй потрібно на довгострокову перспективу для стримування майбутніх загроз. Це жодним чином не виключає того, що ми продовжуватимемо інвестувати в їхні нинішні сили, використовуючи можливості, які доступні сьогодні, і які ми можемо отримати сьогодні з американських запасів", - заявив чиновник.

Крім 18-ти систем HIMARS до анонсованого США пакету військової допомоги Україні увійшли 150 позашляховиків класу "Хамві", 150 тактичних автомобілів, обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів, бронежилети та низка захищених систем зв'язку, систем спостереження та оптики.

У Пентагоні також повідомили, що у цей пакет входять 20 багатофункціональних радарів, для виявлення мінометних, артилерійських пострілів та виявлення ворожих БПЛА.

За даними The New York Times, нині на озброєнні України перебуває 16 систем HIMARS, які передали Сполучені Штати Америки, та 10 систем MLRS які передали інші союзники.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський подякував США та Президенту Джо Байдену за новий пакет оборонної підтримки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-