Ворог за добу обстріляв шість регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Ворог за добу обстріляв шість регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 27 вересня, здійснили обстріли шести областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 28 вересня.

У Запорізькій області сьогодні вранці російські війська обстріляли місто Гуляйполе. Ворог поцілив трьома ракетами С-300 у центр міста. Зруйнована будівля, що мала статус історичної пам’ятки, та пошкоджена дорога. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

У Сумській області ввечері росіяни відкрили вогонь з гранатометів по території Краснопільської громади. Усього 40 ударів. Попередньо, без жертв та руйнувань.

У Дніпропетровській області вночі ворог завдав нового удару по Нікопольському районі. Стріляв з «Градів» та важкої артилерії. Постраждалих немає. У Нікополі пошкоджені понад 10 будинків, господарські споруди, ліцей, газогони та лінії електропередач. Без світла лишилися майже 8 тис. абонентів. У Марганецькій громаді наслідки обстрілу з’ясовуються, на місці працюють представники ДСНС та поліції. У Криворізькому районі напередодні увечері ЗСУ збили російську ракету Х-59.

У Харкові ворог вночі обстріляв Холодногірський район. Попередньо, ракетами ЗРК С-300. Пошкоджені об'єкти критичної та транспортної інфраструктури. Без постраждалих.

Читайте також: Удар по Харкову: через «приліт» у трансформаторну станцію частина міста досі без світла

Протягом доби росіяни завдавали ударів по Куп'янському, Ізюмському, Харківському та Богодухівському районах Харківської області. Найбільше потерпають від обстрілів населені пункти Куп'янського району. За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовані п’ятеро людей. Одна особа дістала поранення у Богодухівському районі.

У Луганській області підрозділи Сил оборони відбили атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне. Ворог наніс 16 артилерійських та мінометних ударів по позиціях українських захисників. Один раз застосував авіацію.

Упродовж минулої доби авіація Сил оборони України завдала 17 ударів по ворогу. Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки, трьох опорних пунктів та 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, за добу українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, 6 БпЛА та керовану авіаційну ракету Х-59 ворога.

На Донеччині вночі ворог здійснював обстріли вздовж лінії фронту. Зранку завдав ракетного удару по місту Миколаївка. Пряме влучання у школу, де було облаштоване укриття для місцевих жителів. На момент удару у сховищі було 12 людей, серед яких двоє дітей та людина з інвалідністю. Наразі немає інформації про одну людину, її пошуки продовжуються. В області за добу п’ятеро людей загинули, ще 10 дістали поранення.

Читайте також: В Україні за добу росіяни вбили п'ятьох людей — ОП

Вночі Миколаїв знову зазнав ракетних обстрілів, попередньо, зенітно-ракетними системи С-300. Було нанесено удари по промисловій зоні. Попередньо, без жертв та постраждалих. Протягом минулої доби на території с. Парутине Куцурубської громади фіксувалися ворожі обстріли касетними снарядами по околицях населеного пункту. Постраждалих немає.

За інформацією ОК «Південь», вчора три ворожі дрони-камікадзе були спрямовані по портовій зоні інфраструктури м. Очаків. Усі три дрони збили сили протиповітряної оборони.

Під постійним вогнем залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування Березнегуватської громади. Зранку обстрілів зазнала станція Березнегувате. Постраждалих та руйнувань немає. Вчора ввечері та зранку росіяни також обстріляли околиці села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає. Також учора протягом доби та зранку обстрілів зазнало с. Широке, Широківська громада. Влучання зафіксовано по відкритих територіях, дорожньому покриттю та сільгосппідприємству. Без постраждалих.

У Херсонській області ситуація залишається складною, тривають активні бойові дії. Ворог обстріляв Білоусове, Іванівку, Ольгине, Архангельське, Осокорівку, Нововоронцовку та Високопілля. Постраждала цивільна інфраструктура, є поранені.

Читайте також: На Херсонщині збили російський безпілотник-шпигун

Загарбники посилюють фільтраційні заходи, зокрема, значну увагу приділяють перевірці мобільних телефонів місцевих жителів. Продовжуються випадки викрадення людей.

За інформацією ОК «Південь», у Херсонському і Бериславському районах уражено чотири осередки ворожого озброєння та техніки й чотири склади з боєприпасами. Ще одну баржу в районі Херсона потоплено. Вогневий контроль проведено й по позиціях ППО, і по спробах загарбників відновити пропускні спроможності мосту в Новій Каховці.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Київській та Житомирській областях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-