Питання зимової форми для військових вирішиться за кілька тижнів - Маляр

Питання зимової форми для військових вирішиться за кілька тижнів - Маляр

Укрінформ
Для українських бійців уже надходять великі партії зимової форми, питання з її забезпеченням буде вирішено за декілька тижнів.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ із посиланням на ТСН.

"Зараз тема забезпечення зимовим одягом дуже схоже розвивається у соцмережах, як було свого часу із бронежилетами. Їх вже у запасі є 135 тис. Тобто не просто забезпечення, а ще й запас. Така сама ситуація із зимовим одягом", - зазначила вона.

За словами заступниці міністра, для українських бійців уже надходять великі партії зимового одягу. "Декілька тижнів - і ця тема зникне з обговорення. Її буде вирішено", - запевнила Маляр.

Читайте також: У Міноборони розповіли про забезпечення військових бронежилетами і польовою формою

Як зазначається, вона нагадала, що до повномасштабного вторгнення рф професійна армія України становила 215 тис. бійців. А мобілізовано було сотні тисяч людей.

"У жодного виробника - ні в українського, ні в західного - немає в такій кількості одягу в стоку, щоб просто купити і привезти. Тобто всі ці замовлення відшиваються. Щойно на складі фізично оформлюється кількість, ми викладаємо ці цифри. Повністю контракти, які необхідні для забезпечення зимовим одягом, укладено. Зараз тривають питання логістики і відшивання цієї форми", - зазначила заступниця міністра оборони.

Читайте також: За тиждень до ЗСУ передали понад 42 тисячі бронежилетів і 11 тисяч шоломів

Як повідомлялося, 19 вересня Маляр заявила, що Міністерство оборони уклало всі необхідні контракти стосовно постачання зимового одягу для ЗСУ. З наступного тижня партії поставок суттєво збільшаться.

Загалом у вересні увага Міноборони була зосереджена на забезпеченні військових зимовим одягом, джерела постачання якого диверсифіковані. Постачання здійснюватиметься за рахунок українських виробників, імпорту за контрактами та матеріально-технічної допомоги міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-