ЗСУ вдарили по розташуванню росгвардії в Херсоні

ЗСУ вдарили по розташуванню росгвардії в Херсоні

Укрінформ
За минулу добу ЗСУ знищили на Південному напрямку 57 російських загарбників та 30 одиниць ворожої техніки.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка у Південнобузькій операційній зоні залишається напруженою, але контрольованою. Окупаційні війська продовжують агітаційно-примусові заходи в рамках організації псевдореферендумів. Не маючи явки на виборчих дільницях, здійснюють подворові обходи, де колаборанти у супроводі озброєних військових закликають людей долучитися до голосування. Більшість населення уникає контакту з цими, так званими мобільними пунктами голосування, і не бажає брати участі в політичному фарсі», - йдеться в повідомленні.

Підрозділи окупаційних військ, намагаються залучити резерви та проводять заходи протидії Силам оборони. Ракетно-артилерійським вогнем за підтримки тактичної та армійської авіації ворог намагається зупинити просування українських військ.

Протягом бойового дня росіяни завдали чотирьох авіаційних ударів по українських позиціях вздовж лінії зіткнення.

Читайте також: Сили спецоперацій збили «Іглою» ворожий бомбардувальник

«У відповідь нашою авіацією відпрацьовано п'ять ударів по двох ворожих системах протиповітряної оборони в Херсонському і Каховському районах, по трьох районах зосередження озброєння та техніки на Бериславщині. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 266 вогневих завдань, в тому числі посиливши вогневий контроль в районі Каховської ГЕС, де окупанти намагаються налагоджувати переправи, та послабивши ворожу армію на три пункти управління підрозділами вздовж лінії фронту, уражено місце розташування росгвардії в Херсоні, подавлений один з опорних пунктів противника в районі Давидова Броду», - зазначають в ОК «Південь».

За підтвердженими даними, втрати росіян становлять: 57 військових та 30 одиниць техніки, серед яких дві гаубиці «Мста-Б», самохідна артустановка «Гвоздика» та самохідна гаубиця «Акація», реактивна система залпового вогню «Град», дві командно-штабні машини та 19 одиниць іншої автобронетехніки.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки ворога біля восьми населених пунктів

Ворог продовжує повітряну розвідку та спроби атак за допомогою безпілотників. Два розвідники типу «Орлан-10» знищені в Бериславському районі на Херсонщині і в Баштанському на Миколаївщині. В сусідньому Миколаївському районі збито дрон-камікадзе «Шахід-136».

Окрім того, знищено три склади ворожих боєприпасів у Баштанському районі Миколаївщини та в Херсонському і Бериславському – на Херсонщині.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 24 вересня ліквідували близько 56 тисяч 300 російських військових. 

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-