СБУ закликає надсилати дані про організаторів «референдумів» на окупованих територіях

СБУ закликає надсилати дані про організаторів «референдумів» на окупованих територіях

Укрінформ
Служба безпеки України закликає громадян на тимчасово захоплених росією територіях надсилати всю відому їм інформацію про псевдореферендуми до чатбота відомства.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

«Кожен, хто організовує російські псевдореферендуми на нашій землі, буде покараний! Щоб це сталося якнайшвидше – надсилайте інформацію до чатбота СБУ», – закликали у службі.

Співробітники СБУ вже збирають дані про загарбників, які займаються проведенням псевдореферендумів, та про колаборантів, що допомагають ворогу.

Наголошується, що будь-яка інформація є важливою. Надсилати в чатбот правоохоронці закликають усе, що громадянам відомо: прізвища організаторів, колаборантів й учасників, факти примусу та фальсифікацій, місця проведення тощо. Для відправлення даних достатньо відкрити відповідну вкладку в чат-боті та ввести інформацію.

В СБУ гарантують конфіденційність і те, що кожне повідомлення буде ретельно опрацьоване слідчими.

«Ваші повідомлення вкрай важливі для документування злочинів рашистів, колаборантів і зрадників, які причетні до фейкового плебісциту Отримані дані дозволять покарати їх та пришвидшить повернення тимчасово окупованих територій до України», – підкреслили в СБУ.

Читайте також: На окупованих територіях Запоріжжя фізично немає людей для голосування на «референдумі» - Старух

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки «л/днр» і колаборанти на тимчасово захоплених росією територіях Херсонської та Запорізької областей оголосили проведення псевдореферендумів про приєднання до росії. Фейкове «голосування» призначене на 23-27 вересня.

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські фіктивні референдуми в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент російської федерації володимир путін 21 вересня наголосив, що росія визнає результати так званих референдумів.

Читайте також: На Луганщині під час псевдореферендуму видають паспорти рф та повістки

За результатами соціологічного дослідження, проведеного в серпні компанією Active Group на тимчасово захоплених росіянами територіях, більшість респондентів упевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їхній добробут та безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії росії на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на псевдореферендум, якщо росія проводитиме його в їхньому місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-