У Донецьку члени «комісій» обходять квартири і пропонують голосувати на псевдореферендумі - журналіст

У Донецьку члени «комісій» обходять квартири і пропонують голосувати на псевдореферендумі - журналіст

Укрінформ
У тимчасово окупованому Донецьку члени так званих комісій ходять по квартирах і пропонують мешканцям проголосувати на псевдореферендумі.

Як передає Укрінформ, про це журналіст Сергій Гармаш повідомив у Фейсбуці.

“Мені пишуть із Донецька, що так звані комісії вже ходять по квартирах і пропонують проголосувати прямо на порозі, в їх присутності. Люди не мають можливості відмовитися від голосування чи проголосувати негативно, так, щоб це було зафіксовано членами комісій. Запитують, як бути”, - зазначив Гармаш.

Читайте також: Маріупольців примушують голосувати на псевдореферендумі - ходять по квартирах з автоматами

Він запропонував жителям тимчасово захоплених територій, з міркувань безпеки, просто не відчиняти двері, якщо люди нікого не чекають.

"Якщо ж ви вже дали знати про свою присутність вдома, то не треба зачиняти двері перед носом комісії, як це зробив дехто, змусивши мене тепер переживати за них. Просто чемно беріть бюлетень, пишіть на ньому "Слава СССР!" або "путин-бог" і віддавайте ходакам. Так і бюлетень буде зіпсованим, і вас не внесуть до списків ворогів росії", - порадив Гармаш.

Він застеріг, що "голосувати негативно - теж небезпечно. Тим більше, що ваша позиція, крім вас самих, однак ні для кого не має ніякого значення, - результати "волевиявлення" однаково намалюють які потрібно. Тож, не геройствуйте, будьте мудрішими, постарайтеся вижити і зберегти себе. Терпіти залишилося відносно не довго. А після 8 років окупації, так взагалі - трохи".

Читайте також: СБУ встановила понад 1500 осіб, які організують псевдореферендум на Запоріжжі

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня ватажки "л/днр" і колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської та Запорізької областей оголосили псевдореферендуми "про приєднання до рф" і призначили їх на 23-27 вересня.

Водночас результати соціологічного дослідження свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів упевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їхній добробут та безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум-шоу, якщо російська федерація проводитиме його в місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-