Десять військових рф постануть перед судом за жорстоке поводження з цивільними у Бучі

Десять військових рф постануть перед судом за жорстоке поводження з цивільними у Бучі

Укрінформ
Десятьох військовослужбовців російської федерації судитимуть за жорстоке поводження із цивільним населенням під час тимчасового захоплення Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 10 військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил рф у складі 35 загальновійськової армії за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням й інших порушень законів та звичаїв війни», - ідеться в повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що під час захоплення Бучі упродовж березня російські військові тримали у заручниках цивільних людей, які не брали участі у бойових діях і не мали зброї. Вони не забезпечували утримуваних продуктами харчування та водою.

Обвинувачені позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав’язували очі липкою стрічкою та ганчірками, руки зв’язували пластиковими хомутами. Потерпілим погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їхньому напрямку.

«Для отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно, мирним жителям завдавали тілесні ушкодження. Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: російського офіцера судитимуть за жорстоке поводження із цивільними на Київщині

Крім того, росіяни грабували місцеве населення, забираючи особисті речі і побутову техніку.

Як повідомляв Укрінформ, за жорстоке поводження з жителями села Ягідного на Чернігівщині судитимуть трьох військовослужбовців російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-