Судитимуть трьох військових рф, які жорстоко поводилися з цивільними на Чернігівщині

Судитимуть трьох військових рф, які жорстоко поводилися з цивільними на Чернігівщині

Укрінформ
За жорстоке поводження з жителями села Ягідного на Чернігівщині судитимуть трьох військовослужбовців російської федерації. ​

Про це інформує Офіс Генерального прокурора, передає Укрінформ.

Встановлено, що троє військових рф проходили службу у взводах мінометної батареї 2–ї механізованої бригади військової частини 55115 з дислокацією в місті Кизил Республіки Тива і брали участь в окупації села Ягідного на Чернігівщині.

"Зі зброєю в руках військові РФ насильно вдиралися до будинків мирних мешканців і автоматними чергами хаотично стріляли по приміщеннях, в яких переховувалися люди з дітьми. Також обвинувачені виводили місцевих мешканців на вулицю при мінусовій температурі та, погрожуючи розстрілами, змушували роздягатися у присутності жінок та дітей. Проявляючи надмірну жорстокість, вони безпричинно застосовували фізичне насилля до потерпілих, завдаючи побоїв автоматичною зброєю.

Читайте також: росіяни катували і вбивали полонених після того, як не знаходили нацистських татуювань - поліція

Окрім того, військові рф незаконно позбавили волі місцевих жителів, замкнувши їх на 3 дні у погребі власного домоволодіння, обмеживши їм доступ до води, їжі та свіжого повітря.

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох військових РФ за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов заявив, що правоохоронці встановили понад п'ять тисяч військових російської федерації, які перебували у столичній області після початку повномасштабної війни з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-