Єрмак розповів представникам Конгресу США про ситуацію на фронті

Єрмак розповів представникам Конгресу США про ситуацію на фронті

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч у режимі відеоконференції з членами комітету зі збройних сил Палати представників Конгресу США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Єрмак подякував за допомогу, яку Україна отримує від США з початку повномасштабного російського вторгнення.

«Ми відчуваємо цю підтримку від усього американського народу. І хочу подякувати вам як членам Конгресу за ухвалення надзвичайно важливих рішень, які допомагають нам боротися», – наголосив він.

Читайте також: Ми не зупинимося, поки не повернемо всіх наших героїв – Єрмак

Керівник Офісу Президента також нагадав, що 21 вересня відбулася дуже важлива й радісна подія: із російського полону було звільнено 215 захисників України, зокрема двох американців.

«І я сподіваюся, що американські громадяни, які боролися за Україну, дуже скоро повернуться до своїх родин», – сказав Єрмак.

Він поінформував конгресменів про ситуацію на фронті та нещодавні успіхи Збройних Сил України, досягнуті завдяки героїзму та професіоналізму українських захисників і військовій допомозі від партнерів.

Читайте також: Єрмак: заяви рф ніяк не змінюють ціль України – повернення територіальної цілісності

Зі свого боку заступник керівника Офісу Глави держави Андрій Смирнов розповів про ініціативу української сторони стосовно створення спеціального трибуналу, який розглядатиме злочин агресії проти України.

Він переконаний, що підтримка цієї ідеї з боку США як одного з лідерів демократичного світу і, зокрема, з боку американських конгресменів є вкрай важливою.

«Створення такого трибуналу – це вже не питання війни в Україні, це питання існування всього цивілізованого світу, демократії та глобальної архітектури безпеки. І нам дуже потрібен голос США в питанні запровадження такого механізму», – зазначив Смирнов.

Читайте також: Покарати росію: Зеленський утворив робочу групу щодо створення трибуналу

Голова комітету з питань збройних сил Палати представників Адам Сміт подякував українській стороні за надану інформацію. Він також наголосив на важливості притягнення Росії до відповідальності за злочини, скоєні під час цієї війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-