Члени Конгресу США закликали главу Пентагону надати Україні передові БПЛА

Члени Конгресу США закликали главу Пентагону надати Україні передові БПЛА

Укрінформ
Двопартійна група членів Конгресу США у складі 17 законодавців закликала міністра оборони США Ллойда Остіна відправити в Україну передові ударні безпілотники типу «Gray Eagle» тв «Reaper», які можуть стати однією з ключових переваг для ЗСУ.

Про це повідомляє в четвер The Wall Street Journal із посиланням на офіційний лист законодавців Пентагону,

«Україна могла б краще протистояти російським загрозам за допомогою передових безпілотних літальних систем, таких як MQ-1C «Gray Eagle» або MQ-9A «Reaper»,- написали законодавці в офіційному зверненні.

Читайте також: Повітряні сили за добу знищили вертоліт Ка-52 та п’ять безпілотників рф

У листі зазначається, що вдосконалені БПЛА можна було би розмістити далеко від лінії фронту й водночас забезпечили безперервне спостереження та точне наведення артилерійського вогню на великій відстані.

Серед законодавців, які підписали лист, адресований главі Пентагону, зазначені конгресвумен Марсі Каптур, Елісса Слоткін, Вікторія Спартц, конгресмени Адам Шифф Елісса Слоткін та інші.

Читайте також: На Миколаївщині ЗСУ знищили чотири іранські дрони-камікадзе

Як повідомлялося, раніше адміністрація Байдена не бажала надавати передові дрони через побоювання ескалації з рф, а також через наявність чутливих технологій, включно з передовими камерами.

Використання безпілотних літальних апаратів у поєднанні з традиційною військовою технікою, включно з ракетними системами залпового вогню HIMARS, наданими США, вже допомогло Україні відвоювати тисячі квадратних кілометрів окупованої території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-