Буданов розповів про умови перебування в Туреччині звільнених із полону командирів «Азову»

Буданов розповів про умови перебування в Туреччині звільнених із полону командирів «Азову»

Укрінформ
Командири полку "Азов", яких було звільнено з російського полону напередодні, в Туреччині проживатимуть у комфортабельному приватному будинку «деякий час».

Про це розповів керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо умов, у яких вони знаходяться: зачекайте певний проміжок часу, обов'язково ці люди з'являться в публічному просторі, самі зможуть пояснити і показати. Я там був. Це досить пристойні умови, скажемо так. Це - приватний будинок, це ніяка не тюрма, не якась там яма, як, можливо, хтось собі уявляє. Це досить комфортабельне місце проживання, не перебування, а проживання", - зазначив він.

Водночас на питання щодо термінів перебування в Туреччині українських військовослужбовців Буданов відповів: "Вони будуть знаходитись там деякий проміжок часу. Саме таке формулювання".

У свою чергу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак підкреслив, що була особиста домовленість між президентами України Володимиром Зеленським та Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом щодо перебування українських воїнів.

За словами очільника ОП, Ердоган надав гарантії безпеки перебування українських громадян на території Туреччини.

Читайте також: Операцію з обміну полоненими проводили одночасно у чотирьох країнах — Буданов

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцерів, а також 10 іноземців. Натомість російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Серед визволених - 188 захисників Азовсталі, з них 108 «азовців», нацгвардійці, морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, працівники СБУ.

Із полону рф звільнено п'ятьох командирів «Азову», які перебуватимуть у безпечних умовах у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-