ЗСУ знищили на півдні понад 40 загарбників, чотири танки та ЗРК «Бук»

ЗСУ знищили на півдні понад 40 загарбників, чотири танки та ЗРК «Бук»

Укрінформ
На півдні України ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали за добу 280 вогневих завдань та ліквідували 41 загарбника, знищили чотири танки, ЗРК Бук-М2/3», два безпілотники та 12 бронемашин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє оперативне командування «Південь» у Фейсбуці

«Обстановка в нашій операційній зоні, на південнобузькому напрямку, залишається стабільно напруженою, але контрольованою. Наша авіація нанесла 21 удар по ворогу з неба, а морські піхотинці знищили ворожий гелікоптер Мі-24 з землі в районі Костромки. При спробі ворога проводити повітряну розвідку, нашими пильними підрозділами виявлено і знищено 2 шпигуни типу «Орлан-10», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою убезпечення своїх підрозділів від авіаційних і ракетних ударів ворог розгорнув підрозділи протиповітряної оборони в Бериславському районі. Намагається здійснювати маневри силами та засобами, ущільнюючи оборону, посилюючи артилерійське прикриття.

«Але результати виконання близько 280 вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами свідчить про ураження двох командних пунктів безпосередньо в Херсоні, двох пунктів управління в Нововоскресенському й Дудчанах, складів боєприпасів в П’ятихатках та Херсоні, трьох районів скупчення озброєння, техніки і живої сили в Дудчанах і Новій Каховці, а також радіолокаційної станції «Зоопарк» в Крутому Яру», - повідомили в ОК «Південь».

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ знищили взводний опорний пункт, мінометну батарею та 10 позицій ППО ворога

Також при спробі загарбників реалізувати задум з переміщення з одного берега Дніпра на інший українські військові, як зазначається в повідомленні, «вогневим контролем зупинили намагання проїхати Каховської дамбою та відплисти баржею з Херсона».

За даними ОК «Південь», у результаті підтверджені втрати рф у кількості 41 військового, 4 танків, 12 одиниць авто-бронетехніки та зенітно-ракетного комплексу «Бук-М2/3».

У Чорному морі ворог продовжує тримати напоготові до ракетної атаки по Україні корабельне угруповання у складі 3 надводних кораблів із 24-ма «Калібрами» - без змін складу, завдань та загроз.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 22 вересня ліквідували близько 55 тисяч 510 російських агресорів, що на 400 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-