У Міноборони Британії сумніваються, чи назбирає росія 300 000 військових

У Міноборони Британії сумніваються, чи назбирає росія 300 000 військових

Укрінформ
Через матеріально-технічні та адміністративні проблеми російській армії буде дуже важко назбирати 300 тисяч солдат в рамках своєї оголошеної часткової мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«21 вересня путін оголосив про «часткову мобілізацію» для підтримки операцій в Україні. Пізніше міністр оборони росії Шойгу підтвердив, що мобілізація передбачатиме призов 300 000 військовослужбовців запасу. росія, ймовірно, буде мати справу з матеріально-технічними та адміністративними проблемами навіть зі збором 300 000 військовослужбовців. Ймовірно, країна спробує створити нові формування з багатьма з цих військових, які навряд чи будуть боєздатними протягом кількох місяців», - заявили у відомстві.

У британському Міноборони додали, що навіть така обмежена мобілізація, швидше за все, буде дуже непопулярна серед частини російського населення.

Читайте також: путінська мобілізація відображає проблеми рф на полі бою – Блінкен

«путін йде на значний політичний ризик у надії отримати таку необхідну бойову силу. Цей крок фактично є визнанням того, що росія вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні», - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 22 вересня ліквідували близько 55 тисяч 510 російських агресорів або на 400 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-