Оголошення путіним мобілізації є виявом слабкості – спільна заява фон дер Ляєн і Трасс

Оголошення путіним мобілізації є виявом слабкості – спільна заява фон дер Ляєн і Трасс

Укрінформ
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс під час зустрічі на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку обговорили російську агресію в Україні.

Про це йдеться у пресрелізі Єврокомісії, передає Укрінформ.

Повідомляється, зокрема, що вони рішуче засудили дії росії в Україні та погодилися, що нещодавні заклики путіна мобілізувати частину населення «є ознакою того, що вторгнення росії провалюється».

«Це вияв слабкості», - йдеться у спільній заяві Ліз Трасс та Урсули фон дер Ляєн.

Зазначається також, що очільниця Єврокомісії та прем’єр Британії «відзначили мужність і відвагу українського народу та підкреслили спільне зобов’язання підтримувати Україну в її боротьбі доти, доки це буде потрібно».

Читайте також: Оголосивши мобілізацію, путін показав, що не хоче закінчувати війнупрезидент Естонії

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні володимир путін оголосив про проведення в росії часткової мобілізації. Після цієї заяви ринок акцій в рф обвалився на 10%, а росіяни розкупили всі прямі квитки до Єревана та Стамбула.

Міністр оборони Великої Британії, коментуючи це рішення путіна, заявив, що оголошення президентом рф часткової мобілізації є визнанням того, що його план вторгнення в Україну провалився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-