На півдні Сили оборони знищили 16 російських військових і два безпілотники

На півдні Сили оборони знищили 16 російських військових і два безпілотники

Укрінформ
На півдні Сили оборони України знищили 16 російських військових, два безпілотники та чотири одиниці бронетехніки ворога.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Ворог продовжує застосовувати безпілотні літальні апарати для коригування вогню та розвідки наших позицій. Двох таких "шпигунів" типу "Орлан-10" знищено в районах Новодмитрівки та Костирки, на Херсонщині. Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони за результатами вогневого впливу, зменшили ряди рашистів на 16, а ворожої авто-бронетехніки на 4 одиниці", – йдеться в повідомленні.

Решта втрат ворога в результаті ударів по його позиціях дорозвідуються.

За даними командування, обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку напружена, складна, але контрольована.

Повідомляється, що Сили оборони України "не дають ворогу шансів" на перехоплення ініціативи та ведення активних дій. Противник намагається втримати рубежі оборони.

Читайте також: Українські захисники знищили у Сватовому штаб та склад боєприпасів ворога

Загарбники продовжують застосовувати ударні дрони-камікадзе для здійснення точкових ударів по цивільних об’єктах. Так, пізно ввечері минулої доби ворог вкотре вдарив по прибережній зоні міста Очаків Миколаївської області, втрат немає.

Протягом ночі росіяни обстрілювали позиції українських підрозділів та населенні пункти Баштанського й Миколаївського районів Миколаївської області. Втрат унаслідок ворожих ударів немає.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі, за інформацією ОК "Південь", станом на сьогодні складається з 12 кораблів і катерів. Зокрема, росія тримає напоготові три носії крилатих ракет, споряджені понад 20 "Калібрами", два великі десантні кораблі та один десантний катер. Кораблі маневрують уздовж південно-східного узбережжя Криму.

"Враховуючи висновки з обстановки, не виключено, що після промови диктатора ворожі війська можуть посилити ракетні атаки та інші способи дистанційного впливу на незламний український народ", – попередили в командуванні.

Читайте також: ЗСУ знищили близько 55 110 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпропетровській області в ніч на 21 вересня російські війська обстріляли зі ствольної артилерії Нікопольський та Криворізький райони. Під ворожим вогнем опинилися житлові квартали. Нікополь зазнав обстрілів двічі. Загалом по місту були випущені 30 снарядів – постраждав мирний житель.

Ворожий вогонь пошкодив у Нікополі більш ніж 20 багатоповерхівок і приватних осель, автомобілі, газогони та лінії електропередач. Ворожі снаряди понівечили й місцевий хлібокомбінат, садок, бібліотеку й декілька магазинів.

У Криворізькому районі 20 вересня пізно ввечері під ворожий вогонь потрапила Зеленодольська громада, постраждалих серед мирного населення немає. У Великій Костромці ворожим вогнем пошкоджені кілька будинків, частина села залишилася без електрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-