Встановили п'ять випадків сексуального насильства військових рф проти дітей - генпрокурор

Встановили п'ять випадків сексуального насильства військових рф проти дітей - генпрокурор

Укрінформ
Правоохоронці встановили п’ятьох дітей від 4 до 16 років, які стали жертвами сексуального насильства росіян.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін сказав в інтерв’ю «Лівому берегу», передає Укрінформ.

«Встановлено п’ятьох дітей від 4 до 16 років, які стали жертвами цієї категорії воєнних злочинів», - зазначив Костін.

За його словами правоохоронці працюють з дітьми з використанням системи «зелена кімната» - за безпосередньої участі психолога: він поза візуальним спостереженням дитини, але допомагає.

Окремо генпрокурор зазначив, що понад 7 тисяч дітей були депортовані на непідконтрольну Україні територію, на територію рф та білорусі. Ця цифра базується на заявах родичів, керівників дитячих установ.

Читайте також: Кількість поранених росіянами дітей в Україні зросла до 759

Як зазначив посадовець, завданням правоохоронців є ідентифікація цих дітей. За його даними, наразі було ідентифіковано 5327 дітей.

«Цю інформацію ми направляємо до Міжнародного комітету Червоного Хреста, тому що можливості в міжнародних інституцій допомогти повернути наших дітей додому об’єктивно є. І вони вищі, ніж ті процесуальні, які мають наші органи досудового розслідування та Офіс генерального прокурора, тому що ми ефективно фізично дістати можемо тільки на території України», - сказав генпрокурор.

Читайте також: Генпрокурор розповів про 50 місць незаконного утримання українців

Він додав, що кожна дитина має бути повернута в Україну. «Наразі повернуто 55 дітей, незаконно депортованих на територію рф. І 37 дітей разом із батьками або вихователями перебувають на цей час на території країн ЄС», - додав Костін.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на заступницю очільника МВС Катерину Павліченко, поліція відкрила 21 провадження щодо сексуального насильства російськими військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-