Зеленський про обстріл Південноукраїнської АЕС: Маємо зупинити рф, поки не пізно

Зеленський про обстріл Південноукраїнської АЕС: Маємо зупинити рф, поки не пізно

Фото, відео
Укрінформ
російська федерація наражає на небезпеку весь світ, її необхідно зупинити, поки не пізно.

Про це Президент України Володимир Зеленський написав у Телеграмі, коментуючи нічний ракетний обстріл поблизу Південноукраїнської атомної електростанції у Миколаївській області, передає Укрінформ.

Так, Зеленський зазначив, що в ніч з 18-го на 19-те вересня за 300 метрів від Південноукраїнської АЕС прилетіла російська ракета. Внаслідок цього відбулося короткочасне відключення електролінії. У будівлях на території АЕС були пошкоджені вікна.

"Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно", – наголосив глава Української держави.

Він оприлюднив відеозапис, де видно прильот ракети, а також фото наслідків обстрілу.

Окрім цього, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму Телеграм-каналі закликав світову спільноту визнати російську федерацію державою-спонсором тероризму.

"Ядерний шантаж від терористів, яких досі не визнали терористами. Потрібно давати по зубах. росія – держава-спонсор тероризму. Так, боягузлива. Так, примітивна і жалюгідна. Але це не спростовує того, що росія – терористи. Необхідно зафіксувати цей факт відповідним статусом", – наголосив Єрмак.

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія, також прокоментував у Телеграмі обстріл.

"росія уже навіть не намагається корчити з себе "другу армію світу". Вони прийняли рішення стати Аль-Каїдою – обстрілювати водосховища, атомні станції, залучати у свої ряди зеків і рецидивістів. Все, на що вони здатні, – це теракти. І відповідати за свої злочини вони теж будуть як терористи", – наголосив керівник парламентської фракції.

Як повідомляв Укрінформ, уночі росіяни обстріляли промислову зону Південноукраїнської атомної електростанції - ракета впала за 300 м від реакторів.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-