СБУ затримала на Донеччині російських диверсантів із колишнього угруповання «мотороли»

СБУ затримала на Донеччині російських диверсантів із колишнього угруповання «мотороли»

Фото
Укрінформ
СБУ викрила у Покровську на Донеччині двох бойовиків терористичної організації «днр», куди вони приховано прибули для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України.

Про це Служба безпеки України повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У затриманих вилучено посвідчення учасників незаконних збройних формувань та арсенал автоматичної зброї і боєприпасів, замаскованих у спеціально облаштованих схронах», - зазначається в повідомленні.

За даними слідства, зловмисниками виявились двоє місцевих жителів, які у 2014 році приєднались до лав терористичних угруповань «восток» і «славянская брігада». Під керівництвом ватажка з позивним «моторола» вони брали активну участь у бойових діях проти українських військ поблизу Краматорська.

Читайте також: росіянка попросила чоловіка привезти «трофеї» з убитих українців – перехоплення СБУ

Також перебуваючи у складі ворожих мінометних розрахунків, бойовики прикривали відступ зі Слов’янська підрозділів терориста стрєлкова.

До початку повномасштабного вторгнення агресори «перекинули» обох зловмисників на підконтрольну українській владі територію регіону. Там вони перебували в «режимі очікування» подальших завдань від своїх російських «кураторів» і намагались переховуватись серед місцевих жителів, йдеться у повідомленні.

Однак, за даними СБУ, співробітники спецслужби спрацювали на випередження, встановивши місцезнаходження і затримавши поплічників країни-агресора.

Читайте також: У Миколаєві агент рф знімав на реєстратор позиції ЗСУ – його затримали

Серед іншого у них виявлено засоби зв’язку, які вони використовували для комунікації з представниками окупаційних угруповань.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-