У Миколаєві агент рф знімав на реєстратор позиції ЗСУ – його затримали

У Миколаєві агент рф знімав на реєстратор позиції ЗСУ – його затримали

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали у Миколаєві російського агента, який фіксував на прихований відеореєстратор позиції Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Контррозвідка спецслужби запобігла спробам воєнної розвідки рф отримати закриту інформацію щодо позицій Сил оборони на південному напрямку.

У результаті спецоперації у Миколаєві затримали агента головного управління генерального штабу зс рф (більше відомого як гру). Зловмисник збирав розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділів ЗСУ у прифронтових районах, насамперед військової техніки, переданої Україні від західних партнерів.

Зрадником виявився житель обласного центру, який неодноразово висловлював прокремлівські погляди.

Для збору координат зловмисник виїжджав до різних районів і населених пунктів Миколаївщини та оглядав місцевість. Для фіксації військових об’єктів він використовував відеореєстратор, прихований у салоні власного автомобіля. Зібрані матеріали передавав ворогу з використанням месенджерів.

Читайте також: У Києві затримали російського агента, який намагався вступити до полку «Азов»

Відповідну розвідінформацію росіяни планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по підрозділах ЗСУ.

Як повідомив у Телеграмі Офіс генерального прокурора, в ході обшуків у підозрюваного вилучено мобільні термінали, комп’ютерну техніку та засоби для прихованого відеозапису з картками пам’яті, які містять докази його злочинної діяльності та приналежності до агентурної мережі військової розвідки рф.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури йому повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Також йому обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-