В Ізюмі сьогодні ексгумували тіла ще 20 людей

В Ізюмі сьогодні ексгумували тіла ще 20 людей

Фото
Укрінформ
У визволеному від російських загарбників Ізюмі Харківської області у неділю, 17 вересня, ексгумували тіла ще 20 людей, похованих у лісі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Громадське радіо.

«Наразі вони будуть направлені у морг Харкова, де буде проводитися судово-медична експертиза для того, щоб встановити причини смерті цих людей, час, обставини, все те, що цікавить слідчого», - заявив начальник відділу Харківської обласної прокуратури Євгеній Соколов.

Усі тіла, які ексгумують, відразу на місці також оглядає судмедексперт, даючи попередній висновок.

Читайте також: Зеленський – про катування та авіаудари в Ізюмі: Не знаю, скільки тисяч там загинули

«Наразі за сьогодні фактів зв’язаних рук чи ніг або якихось явних слідів насильницької смерті не встановлено. Однак, треба розуміти, що тіла перебувають в такому стані, що на місці експерт не завжди може встановити ознаки катувань чи насильницької смерті, тому всі ці обставини будуть з‘ясовані після експертизи», - заявив Соколов.

Крім того, він зазначив, що слідчі допитали людей, які проводили поховання в цьому лісі, проте отриману інформацію поки розголошувати не можуть.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня Президент України Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлені понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед виявлених загиблих є діти та військові Збройних сил України.

Станом на 16 вересня на звільнених від росіян територіях Харківської області правоохоронці виявили 10 катівень, шість із них – у місті Ізюм.

Фото: Громадське Радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-