Паспорт рф у Маріуполі збільшує шанси поїхати на фронт у якості «гарматного м’яса» - міськрада

Паспорт рф у Маріуполі збільшує шанси поїхати на фронт у якості «гарматного м’яса» - міськрада

Укрінформ
Загарбники намагаються завербувати до армії рф чоловіків у тимчасово окупованому Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольска міська рада.

«Наразі у окупантів критично не вистачає людей. Можуть закрити діру у "живій силі" маріупольцями. Вже поступово починають брати чоловіків з нових тимчасово окупованих територій. У Маріуполі для цього розповсюджували смс-повідомлення. Ситуація ускладниться із отриманням паспорта рф. Це збільшує шанси вирушити примусово на фронт у якості "гарматного м'яса"», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Маріуполі зафіксували рух колони російських танків - йде у Донецькому напрямку

Зазначається, що після Харківського контрнаступу ЗСУ росіяни відмовляються їхати воювати до України. Нещодавно в так званій «лнр» жінки влаштували бунт, щоб їх чоловіків не повертали на фронт. Тому загарбники вдалися до вербування людей із в'язниць та невизнаних республік.

«Закликаємо маріупольців бути обережними та не зважати на пропозиції російських окупантів. Зараз у них панічні настрої і вони можуть вдатися до різних інструментів, аби відправити на фронт людей «другого сорту» - людей, які знаходяться під окупацією», - зауважили у міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, в тимчасово захопленій російськими військами Горлівці Донецької області внаслідок примусової мобілізації до російської армії практично не залишилось чоловіків. Силовими структурами окупантів поставлено завдання «мобілізувати» 6000 місцевих жителів. В місті проводиться розшук чоловіків призовного віку. На Луганщині загарбники планують примусово «мобілізувати» 10 тис. чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-