У Держдепі назвали воєнними злочинами звірства росіян в Ізюмі

У Держдепі назвали воєнними злочинами звірства росіян в Ізюмі

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що викриття доказів про звірства росіян на окупованих українських землях, зокрема, в Ізюмі, слід розглядати в контексті скоєння ними воєнних злочинів.

Про це глава Держдепу заявив у п’ятницю під час спільної пресконференції з главою МЗС Йорданії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насамперед, важливо, що, навіть коли українці роблять усе можливе, щоби повернути землі, які росіяни захопили у них під час цієї агресії, ми всі працюємо над збором доказів і документуванням звірств, які були скоєні. І в багатьох випадках це буде рівнозначно воєнним злочинам, що, на мою думку, є правильним підходом для розгляду цього питання»,- заявив державний секретар США.

Читайте також: Євросоюз засудив звірства російських вояк у місті Ізюм – Боррель

Він підкреслив, що робота, яка забезпечить відповідальність за те, що скоїли російські загарбники, триває.

«Чи то через процес в самій Україні, чи із застосуванням механізмів ОБСЄ, ООН, Міжнародного кримінального суду – все це разом, я думаю, буде дуже важливим для забезпечення того, щоби ті, хто вчинив звірства, а також хто віддавав накази, понесли відповідальність»,- наголосив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Умисне вбивство мирних жителів в Ізюмі не може бути виправданим – посол Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області з 6 вересня від російських загарбників звільнені близько 8,5 тисяч квадратних кілометрів території, близько 388 населених пунктів та майже 150 тисяч людей.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що на деокупованих територіях Харківської області правоохоронці виявили 10 катівень, шість із них – в місті Ізюм.

Читайте також: Ознаки насильницької смерті мають 99% тіл, ексгумованих у лісі біля Ізюма - Синєгубов

У Мінреінтеграції поінформували, що у визволеному від російських загарбників Ізюмі Харківської області розпочалася ексгумація тіл на локаціях масового поховання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-