В ООН назвали шокуючим масове поховання в Ізюмі - хочуть направити місію

В ООН назвали шокуючим масове поховання в Ізюмі - хочуть направити місію

Укрінформ
Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п’ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання, де після вигнання російських окупантів було знайдено понад 400 могил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barrons.

«Наші колеги в Україні стежать за ситуацією і мають на меті організувати моніторинговий візит до Ізюма для встановлення обставин смерті цих осіб», - повідомила прес-секретар Офісу Елізабет Тросселл.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, коментуючи масові поховання в районі Ізюма, звинуватив російські війська у масових вбивствах людей.

Читайте також: Більше смертей, ніж у Бучі: у МВС припускають, що можуть виявити на звільненій Харківщині

Тросселл назвала ці повідомлення «шокуючими», додавши, що команда ООН намагатиметься з'ясувати, були загиблі цивільними чи військовими, а також дізнатися причину усіх смертей.

«Важливо, щоб були встановлені обставини загибелі людей, які можуть перебувати в цих братських могилах», - сказала вона.

Читайте також: Добивали поранених та кидали техніку: як росіяни тікали з Ізюма

Як повідомляв Укрінформ, у МВС України припускають, що кількість українських громадян, які загинули унаслідок дій рф на вже звільнених від росіян територіях Харківської області, може бути значно більшою, ніж у Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-