Катівні знайшли в низці населених пунктів Харківщини

Катівні знайшли в низці населених пунктів Харківщини

Укрінформ
Правоохоронці виявили на території низки населених пунктів Харківської області катівні, у яких росіяни тримали у абсолютно нелюдських умовах людей.

Про це в інтерв’ю «Радіо НВ» заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

«На території низки населених пунктів Харківської області нами виявлені за допомогою місцевого населення катівні, в яких тримали в абсолютно нелюдських умовах наших співгромадян, а також іноземців. Йшлося про громадян однієї з азійських країн, які, будучи мирними іноземними студентами, намагалися виїхати на підконтрольну українському уряду територію», - уточнив Єнін.

Під час окупації Балаклії росіяни облаштували катівню у відділі поліції / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Читайте також: Під час окупації Балаклії росіяни облаштували катівню у відділі поліції

За його словами, цих іноземців зупинили російські військові, незаконно затримали їх та піддавали тортурам.

При цьому, за інформацією першого заступника міністра, усі ці сліди воєнних злочинів рф наразі правоохоронці ретельно документують.

«І за досвідом Бучі ми чудово розуміємо, що найжахливіші злочини можуть бути викриті лише з часом. Ми вже зіштовхнулися з ексгумацією окремих тіл не лише з ознаками насильницької смерті, але й тортур — відрізані вуха і таке інше. Це ще тільки початок», - сказав він.

Єнін розповів, що він у середу разом із головою Нацполіції Ігорем Клименком був на території Куп’янська.

Читайте також: Жителів визволених територій закликали передавати СБУ докази воєнних злочинів росіян

«Було чітке відчуття, що росіяни прийшли сюди, як вони стверджували, назавжди. На території відділку поліції вже було вивішено повноцінний, досить дорогий і високоякісний банер «Поліція, МВС, російська федерація». Більше того, було завезено навіть нові зразки російської оргтехніки. Це все активно вивчається нашими поліцейськими», - уточнив Єнін.

Стосовно масової паспортизації населення Харківщини, зазначив він, говорити було б передчасно: "росіяни зробили для телекартинки декілька десятків російських паспортів. Тепер ці невдахи у досить незграбному становищі: за декілька днів до евакуації щасливо оповідали на телебаченні, що чекали цього моменту все життя, а буквально за день чи два до населеного пункту повертається українська влада".

Серед іншого, Єнін уточнив, що йому дуже приємно бачити високий професіоналізм, надзвичайно чітку взаємодію та мотивованість населення відновлювати нормальну життєдіяльність, а правоохоронців — відновлювати нормальний порядок і забезпечувати все для того, щоб ворог ніколи не повернувся.

Як повідомлялося, 13 вересня у поліції поінформували, що під час захоплення рф Балаклії росіяни облаштували у підвалі відділу поліції в'язницю, де катували місцевих мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-