Під час окупації Балаклії росіяни облаштували катівню у відділі поліції

Під час окупації Балаклії росіяни облаштували катівню у відділі поліції

Фото
Укрінформ
Під час окупації Балаклії російські загарбники облаштували у підвалі відділу поліції в'язницю, де катували місцевих мешканців. 

Про це повідомив у Фейсбуку начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«У нещодавно окупованій Балаклії, у відділі поліції рашисти організували штаб… Там же, в підвальних приміщеннях відділу та у будівлі навпроти - БалДруку рашисти зробили тюрму та катувальню для місцевих жителів», - написав він.

Під час окупації Балаклії росіяни облаштували катівню у відділі поліції / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За словами Болвінова, загарбники завжди тримали у полоні мінімум 40 людей, годуючи їх двічі на день тільки кашами. Вони шукали через місцевих колаборантів тих, хто служив або мав родичів в АТО. Також шукали людей, які допомагали українській армії.

Читайте також: У Балаклії проводять ексгумацію двох убитих росіянами мирних жителів

«А у випадку, коли вони звільняли багато людей, а нових не було - хапали людей просто на вулиці біля відділу поліції. Один чоловік просидів у «тюрмі» 46 днів - рашисти знайшли фото його брата у військовій українській формі», - розповів правоохоронець.

Він не став розповідати про всі тортури, які росіяни застосовували до затриманих, зауваживши лише, що «найлегше» - коли били струмом.

Читайте також: Стабілізаційні заходи тривають на 4000 квадратних кілометрів звільнених територій - Зеленський

Також, додав Болвінов, у слідчих є інформація про вбитих жителів міста. Про загиблих відомо, що їх росіяни розстріляли на блокпості в останній день окупації - усі деталі ще з’ясовуються.

Як повідомлялося, поліція вже відкрила 40 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських загарбників у деокупованих містах і селах Харківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-