Наєв перевірив боєготовність ЗСУ на київському напрямку

Наєв перевірив боєготовність ЗСУ на київському напрямку

Відео
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав підрозділ, який захищає київський напрямок у Північній операційній зоні.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Військові не лише виконують завдання за призначенням, але й тренуються, відпрацьовуючи різноманітні варіанти розвитку подій.

Читайте також: Наєв привітав танкістів із професійним святом

За словами командувача, командир роти, згідно з планом, підіймає за сигналом тривоги підрозділ та визначає їм бойові завдання з виходу на бойові рубежі. Особовий склад готується до бою та здійснює ураження противника.

«План тренування відомий тільки командиру роти, який вживає заходи, щоб бійці не звикали до одних і тих же дій. Вводиться наступна тактична обстановка, змінюються завдання, заходи. Цей процес триває щодня і щоночі у той спосіб, який необхідний командирові роти для виконання завдань з підвищення оборонних спроможностей підлеглого особового складу», - заявив Наєв.

Командир роти має бойовий досвід. У 2020 році, закінчивши Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, він потрапив у 72-у окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців, брав участь у бойових діях на Донеччині. З 24 лютого офіцер зі своїм підрозділом захищав Київ.

Читайте також: Наєв відвідав у Чернігові навчальні заклади та зустрівся з родинами загиблих

«Наш підрозділ повністю готовий до виконання будь-яких завдань. Переважна більшість військовослужбовців воювали ще до початку повномасштабного вторгнення, а опісля всі активно брати участь в обороні Київського напрямку. Підрозділ злагоджений, постійно проводяться тренування та вдосконалення навичок особового складу. Морально-психологічний стан у нас завжди високий, ми розуміємо, що здавати столицю в жодному випадку не можна», - заявив командир роти.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 14 вересня ліквідували близько 53 тисяч 650 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-