Контрнаступ на Харківщині: Данілов назвав співвідношення втрат України та росії

Контрнаступ на Харківщині: Данілов назвав співвідношення втрат України та росії

Укрінформ
Співвідношення втрат захисників України та військ російської федерації за час контрнаступу Збройних сил України складає 1 до 9, а то й 1 до 10.

Як передає Укрінформ, про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив в етері 24 каналу.

"Тобто, на одного нашого загиблого воїна припадає 9 – 10 загиблих росіян, які вдерлися на нашу землю. Це дуже цікавий показник, адже за законами війни, при наступі ви витрачаєте значно більше, ніж при обороні", – зазначив він.

Проте, за словами Данілова, завдяки ефективному виконанню українськими захисниками завдань у випадку з контрнаступом у Харківській області все вийшло з точністю до навпаки.

Секретар РНБО наголосив, що Україна ламає стереотипи не лише у військовій справі.

"Ми ламаємо стереотипи й для наших партнерів. Вони приємно здивовані якістю роботи наших військових, нашого суспільства", – зауважив Данілов, підкресливши, що далеко не кожна країна в Європі здатна на здійснене Україною, адже в історії воєн є багато випадків, коли вони просто складали зброю.

Читайте також: Для відповіді на агресію рф потрібно щось значно більше за «Рамштайн» - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства оборони України, з 6 вересня в Харківській області від російських загарбників звільнені близько 8500 квадратних кілометрів території та близько 388 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-