У Бучі після деокупації знайшли 422 тіла вбитих росіянами мирних жителів

У Бучі після деокупації знайшли 422 тіла вбитих росіянами мирних жителів

Укрінформ
У Бучі після звільнення міста від росіян було виявлено 422 тіла вбитих мирних жителів.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба поліції Київської області, передає Укрінформ.

«У Бучі 422 тіла вбитих окупантами мирних жителів виявили в місті після деокупації. Місця масових страт поліцейські Київщини знаходили в підвалах, на вулицях, в гаражах», - поінформували у пресслужбі.

Зі свого боку начальник поліції столичної області Андрій Нєбитов зазначив, говорячи про обшуки в одному з гаражів, що це – гаражний кооператив по вулиці Стеклозаводскій у Бучі, де люди ховалися під час обстрілів.

За його словами, коли солдати армії рф зайшли на територію цього гаражного кооперативу, то вони вимагали, щоб всі люди вийшли з гаражів, і люди, які знаходилися в одному з цих гаражів, відмовилися виходити. Після цього, за інформацією свідків, цих осіб розстріляли і спалили, заявив чиновник.

Він сказав, що під час першого огляду цього місця події правоохоронці знайшли останки громадян і припускають, що це тіла 3 людей.

«Кістки сильно обгоріли, вони мають специфічний фіолетовий відтінок, це каже про те, що тіло, скоріше за все, спочатку обливали бензином, а потім – підпалили. Гільзи, які були вилучені, від автоматів, біля гаражу, кажуть нам про те, що людей, швидше за все, спочатку розстріляли. У принципі. Це співпадає з показами свідків», - поінформував Нєбитов.

Чиновник уточнив, що уже після цього, у ході розбору пожежного сміття, були знайдені ще останки, і зазначив, що чи це останки нових людей, чи це тих же людей, які були знайдені раніше - покаже експертиза.

Читайте також: У Балаклії проводять ексгумацію двох убитих росіянами мирних жителів

Окремо посадовець заявив, що поліція столичної області першу інформацію про жертв у Бучі почала отримувати практично одразу після того, як на Київщину зайшли росіяни. Потім, як уточнив Нєбитов, зв'язок повністю зник, був заблокований росіянами.

«Далі нам спільно з військовою адміністрацією вдалося і місцевими органами самоуправління організувати евакуацію. Перші люди, які прибули автобусами, приїжджали приватним транспортом, розповідали нам про ті звірства, які відбувалися на тих територіях. Вони розказували про десятки вбитих людей, про спалені тіла на вулицях, просто розстріляних людей, які лежали та ніхто їх не забирав», - уточнив начальник поліції Київської області.

Він зазначив, що насправді було дуже жахливо чути ці історії, «дуже важко було повірити, що таке може бути у 21-му столітті, але, такі масові покази свідків все ж таки переконали нас, що там відбувається просто пекло, по-іншому я це не назву».

Читайте також: СБУ зібрала докази на ще одного «кадирівця», який убив п'ятьох цивільних у Бучі

«Якщо пам’ятаєте, телефони окупанти у всіх забирали, тому на той момент отримати відео і фотодокази було важко, це було небезпечно для життя самих тих осіб, які евакуювалися. Але інформацію, яку ми отримували, відповідно, ми акумулювали, і, на жаль, 1 квітня ми знайшли її фізичне підтвердження», - сказав він.

Як повідомлялося, 9 вересня Нєбитов поінформував, що у селі Мощун Київської області виявили останки людини, убитої росіянами.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-