кремль намагається закупити в Таджикистані боєприпаси до радянських артустановок — розвідка

кремль намагається закупити в Таджикистані боєприпаси до радянських артустановок — розвідка

Укрінформ
російська федерація намагається використати у війні проти України ресурси країн Центральної Азії, насамперед кремль цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів і запчастин до військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, за даними розвідки, нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва рф звернулася до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до систем залпового вогню «Ураган». Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм самохідних артилерійських установок «Піон» і призначені для бойових машин піхоти БМП-1 і БМП-2 двигуни УТД-20, що у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.

Читайте також: «Зимова ротація»: кремль вербує в Україну новобранців із Далекого Сходу й Камчатки

Встановлено, що відставним військовим та співробітникам Міністерства внутрішніх справ Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт зі збройними силами росії та взяти участь у війні проти України.

Крім того, за інформацією розвідки, розгортається вербувальна кампанія в Киргизькій Республіці. Зокрема, у чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти зі збройними силами рф або однією із приватних військових компаній. Аналогічні вербувальні повідомлення поширюються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, кремль вербує на війну в Україну новобранців із Далекого Сходу та Камчатки. Встановлено, що чергова ротація загарбників складатиметься переважно з жителів цих країв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-