Сім областей під обстрілами, на звільнених територіях фіксують воєнні злочини росіян - зведення ОВА

Сім областей під обстрілами, на звільнених територіях фіксують воєнні злочини росіян - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 12 вересня, здійснили обстріли семи областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 вівторка, 13 вересня.

У Сумській області після опівночі ворог бив по Есманьській громаді, зафіксовано 8 мінометних ударів. Після 8:00 росіяни обстріляли Хотінську громаду, били зі ствольної артилерії, зафіксовано 17 ударів. У Шалигинській громаді чулися черги з великокаліберного кулемета. За попередніми даними, втрат і руйнувань немає. Вчора по території Есманської громади війська рф 18 разів вдарили зі ствольної артилерії протягом дня. Били росіяни і по Шалигинській громаді: 17 мінометних ударів та шість - із САУ. Також пролунали шість черг із великокаліберного кулемета з території росії. Ці обстріли у Шосткинському районі минули без руйнувань та жертв.

Читайте також: У Лозовій росія ракетними ударами зруйнувала школу й дитсадок

У Дніпропетровській області ворог вкотре обстріляв Нікопольський район, бив по Нікополю, Марганецькій та Червоногригорівській громадах із "Градів" і важкої артилерії. Люди не постраждали. Пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, стадіон, господарські споруди та газогони. Масштаби руйнацій уточнюються.

У Харківській області вночі ворог стріляв по Лозовій. Є пряме влучання в об'єкт освіти. Сталася пожежа. Інформація про наслідки уточнюється.

Минулої доби війська рф масовано обстрілювали Харків та Харківський, Чугуївський і Куп'янський райони області. За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Харкові загинула одна людина, шестеро дістали поранення. Також одна людина поранена в Ізюмському районі. У Харківському районі двоє поранених, один із них підірвався на міні у Руських Тишках. У Куп'янському районі двоє людей загинули.

Читайте також: На Харківщині за добу від обстрілів загинули троє людей

На півночі Луганської області тривають позиційні бої. Колаборанти масово тікають. У напрямку Луганська та кордону з росією вишукувалися величезні автомобільні черги. Також великі черги спостерігаються на АЗС, де бензин і дизпаливо ще не закінчилися.

На Бахмутському напрямку по позиціях захисників Луганщини ворог здійснив за ніч 10 артилерійських, сім мінометних та чотири обстріли із РСЗВ. Сім разів росіяни намагались прорвати оборону на танку.

У Донецькій області вночі агресори обстріляли Слов'янськ, зранку здійснили масований артобстріл Авдіївки. Інформація про наслідки уточнюється.

Упродовж доби обстріляні Авдіївка, Костянтинівка, Миколаївка, Вугледар, Слов’янськ, Торецьк, Водяне, Опитне, Георгіївка, Олексієво-Дружківка. За минулу добу на Донеччині п'ятеро людей загинули і десятеро були поранені.

Читайте також: Харків та область без світла - через обстріли вийшла з ладу лінія електропостачання

У Миколаївській області під постійним вогнем залишаються села на лінії розмежування в Березнегуватській громаді. Так, сьогодні о 2:15 були обстріли смт Березнегувате, пошкоджено склад професійного ліцея. Жертв немає.

Під ворожими обстрілами перебувало смт Первомайське Первомайської громади. Загалом зафіксовано понад 15 ударів по території селища, є чотири влучання у приватне підприємство, інші - по відкритих територіях. Постраждалих немає.

Вчора вдень були обстріли села Широке Широківської громади. Постраждалих немає.

У Херсоні та області ситуація залишається складною, продовжуються обстріли населених пунктів. У тимчасово захоплених населених пунктах фіксуються нові випадки воєнних злочинів, вчинених росіянами. За минулу добу загарбники обстріляли житлові квартали у селах Сухий Ставок, Осокорівка, Ольгине, Біла Криниця, Нововознесенське та Архангельське. Зафіксовано руйнування приватних будинків та об’єктів інфраструктури, є загиблі і поранені. Частина населених пунктів залишилася без водопостачання та електроенергії. Також лунали вибухи в районі Антонівського мосту і Нової Каховки.

Читайте також: У Херсоні активісти продовжують агітувати проти «референдуму»

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, на Херсонщині російські військові відійшли зі своїх позицій у деяких населених пунктах. Через великі втрати у живій силі загарбники вигнали всіх місцевих жителів з центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-