Білоруський народ не є ворогом, але його можуть використати у війні проти України – Резніков

Білоруський народ не є ворогом, але його можуть використати у війні проти України – Резніков

Укрінформ
Білоруський народ не є ворогом України, однак кремль може спробувати змусити самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка використати білоруську армію проти України.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на питання чи є білорусь таким же ворогом, як росія.

«Я маю надію, що білоруський народ не є ворогом України, не сприймає Україну вороже, як російський народ, що переважно під впливом пропаганди вірить в успішність «спецоперації». Вони настільки відірвані від ситуації, що вірять в байки про нацизм, фашизм, у них є несприйняття українського народу, у них вороже ставлення до українського народу і вони, по суті, пасивно підтримують політику свого керівництва. Маю надію, що білоруський народ так не думає», - наголосив Резніков.

Міністр вважає, що путін може спробувати примусити самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка використати білоруську армію проти України, адже аншлюс білорусі вже фактично відбувся.

«Аншлюс білорусі фактично відбувся. Але мої спостереження за уже майже сім місяців говорять, що немає палкого бажання білорусів воювати в Україні, це зчитується керівництвом Білорусі», - підкреслив він.

Читайте також: Формування моделі ленд-лізу для України ще остаточно не завершене – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-