росіяни з початку війни зруйнували в Україні 127 медичних закладів

росіяни з початку війни зруйнували в Україні 127 медичних закладів

Укрінформ
Міжнародні організації долучаються до відновлення в Україні закладів охорони здоров’я, зруйнованих або пошкоджених російськими агресорами.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

"З початку повномасштабної війни в Україні ворог пошкодив 826 медичних закладів. Ще 127 росіяни зруйнували вщент. Водночас вдалося відновити вже 62 об‘єкти, які були пошкоджені окупантами", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначається, одним із партнерів, які допомагають у відбудові медзакладів, є Міжнародна неурядова організація охорони здоров’я Project HOPE.

Фото: МОЗ
Фото: МОЗ

"Сьогодні важливо відновити кожен медичний заклад... Тому зараз ми консолідуємо зусилля з нашими партнерами, аби в першу чергу відновити лікарні, які отримали незначні пошкодження і можуть бути відбудовані у найкоротші терміни. Паралельно з цим ми реалізуємо ще кілька проєктів на Київщині та Сумщині, де медичні заклади будуються фактично з нуля", - розповів під час зустрічі з представниками Project HOPE заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський.

Фото: МОЗ
Фото: МОЗ

Наразі МОЗ спільно з Project HOPE розглядають співпрацю одразу в кількох інфраструктурних проєктах. За даними міністерства, ця організація вже має низку успішно реалізованих проєктів з реновації українських лікарень. Зокрема, її зусиллями було відновлено два корпуси Ірпінської центральної міської лікарні, пошкоджених росіянами.

Читайте також: росія завдала ракетного удару по психіатричній лікарні у Краматорську

Також організація працює над відновленням низки медичних закладів і комунальних аптек на Чернігівщині та Київщині, найближчим часом планується початок роботи з реновації лікарень на Харківщині.

Як повідомлялося, МОЗ спільно з Project HOPE підписали меморандум, який відкриває нові можливості для співпраці у відновленні медичної сфери та забезпеченні її необхідними ліками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-