Нацполіція відкрила 31 тисячу справ за фактами злочинів військ рф

Нацполіція відкрила 31 тисячу справ за фактами злочинів військ рф

Укрінформ
Слідчі Національної поліції розпочали 31 тисячу кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями російської федерації.

Про це на брифінгу повідомив начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування НПУ Олексій Сергєєв, передає кореспондент Укрінформу.

"Поліцією за минулий тиждень розпочато 1100 кримінальних проваджень, а всього - 31 тисячу за фактами скоєння воєнних злочинів", - сказав Сергєєв.

Він також зазначив, що Нацполіція продовжує брати активну участь в евакуації громадян. Зокрема, минулого тижня з небезпечних районів було евакуйовано 7800 людей.

Читайте також: Воєнні злочини в Україні: СБУ оголосила підозри ще двом російським генералам

Окрім того, за словами Сєргєєва, тривають заходи з розмінування деокупованих територій. За останні сім днів було здійснено майже 350 виїздів, вилучено понад 2 тис. боєприпасів та близько 50 кг вибухових речовин.

Сергєєв додав, що майже щодня поліцейські викривають факти зберігання та реалізації вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

Читайте також: На Чернігівщині виявили схрон росіян

Як повідомлялося, слідчі Нацполіції повідомили про підозру шістьом зрадникам – учасникам незаконного збройного формування так званої “днр”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-