Примусова мобілізація: загарбники на Луганщині хочуть відправити ще 10 тисяч чоловіків на смерть

Примусова мобілізація: загарбники на Луганщині хочуть відправити ще 10 тисяч чоловіків на смерть

Укрінформ
На десять тисяч чоловіків наказано збільшити «призовний контингент» на Луганщині.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Утримувати фронт окупантам нічим. Тому вони не просто хапають усіх, кого бачать, а й вдаються до нових методів виманювання чоловіків зі сховищ. Бо необхідно призвати ще 10 тисяч небажаючих стати «гарматним м’ясом». Такі показники озвучила росія. Так, наприклад, щоб отримати винагороду у 10 тисяч рублів за відправлення дитини до школи, в заяві обов’язкового треба вказати персональні дані інших членів родини – тобто заради грошей мати має здати батька», - розповів Гайдай.

Читайте також: Примушують служити в «народній міліції лнр»: двом мешканцям Луганщини оголосили підозри

За його словами, на підприємствах так званої «лнр» встановили персональні квоти із призову контрактників. Обіцяють позачергову відпустку і збереження робочого місця у разі погодження. Якщо повернешся.

«А не погодишся – проводять довготривалі агітбесіди, щоправда, не в червоному кутку, а наодинці. Доки не погодишся. А от, наприклад, у Сватівському та Старобільському районах організували примусову заміну автомобільних номерів і паралельно зробили облік дієздатних чоловіків. Тепер усі в очікуванні», - додав очільник Луганщини.

Читайте також: Загарбники не зможуть провести «референдум» на Луганщині 11 вересня - Гайдай

Як повідомлялось, після тимчасового захоплення на початку липня Лисичанська росіяни просунулись вперед усього на кількасот метрів, зокрема, через вичерпання живої сили. Аби заповнити фронт «гарматним м’ясом», загарбники масово залучають до свого війська місцевих чоловіків. Сьогодні на вулицях тимчасово захопленої Луганщини можна зустріти лише жінок.

Тим часом Президент Володимир Зеленський відзвітував про успіхи 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, яка на напрямку Лисичанськ – Сіверськ просунулася вперед та зайняла певні висоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-