Примушують служити в «народній міліції лнр»: двом мешканцям Луганщини оголосили підозри

Примушують служити в «народній міліції лнр»: двом мешканцям Луганщини оголосили підозри

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозри двом керівникам так званих військових комісаріатів "лнр", які примушують жителів тимчасово окупованих територій служити в "народній міліції".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що восени минулого року підозрювані добровільно обійняли псевдопосади у так званій "лнр": один став "начальником відділу військового комісаріату по Артемівському та Кам’янобродському районах", другий – "начальником відділу військового комісаріату по м. Алчевськ".

"Псевдоначальники умисно діють всупереч Конституції України, розповсюджують та застосовують юридично нікчемні законодавчі та нормативно-правові акти", – зазначили в ОГП.

За даними слідства, зловмисники примушують людей, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, служити в "народній міліції лнр", що є порушенням законів і звичаїв війни, передбаченим міжнародними договорами.

Читайте також: Бойовика з «народної міліції лнр» засудили до 15 років в'язниці

Фігурантам оголошені підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності), ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили про підозру в колабораціонізмі колишньому поліцейському, який очолив створену загарбниками "прокуратуру Білокуракинського району лнр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-