росія поширює фейк про спробу українських диверсантів зірвати місію МАГАТЕ — ЦПД

росія поширює фейк про спробу українських диверсантів зірвати місію МАГАТЕ — ЦПД

Укрінформ
кремлівська пропаганда поширює фейк, що начебто дві групи українських диверсантів на семи човнах і двох баржах намагались зірвати місію МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

міністерство оборони росії оприлюднило заявило: "Спроба провокації для зриву місії МАГАТЕ на ЗАЕС: 01.09 о 6.20. Заблоковано висадку 2 диверсійних груп до 60 бійців на 7 човнах та 2 самохідних баржах. Усіх знищено, а плавзасоби потоплено".

Також пропагандисти зазначали, що за підтримки артилерії Збройних сил України о 5:20 "почався невдалий штурм", після чого "300-400 додаткових десантників було знищено, а 2 самохідних баржі потоплено".

У ЦПД вказують на нелогічність штурму після світанку та завелику "флотилію".

Читайте також: ЦПД спростував основні фейки про «тривожний рюкзак» дитини

"Без підтримки артилерії Банкова відправила на вірну смерть 100-200 українських диверсантів, підготовлених британською розвідкою. На кожній баржі було по 140 бійців і ще 50 готувалися до наступного транспортування. Всі 320 елітних бійців, навчених в Британії, знищено разом із самохідними баржами, 4 офіцери ЗСУ – в полоні", - цитує пропагандистів ЦПД.

Пізніше колаборант володимир рогов поширив фото і відео "знищеної" несамохідної баржі "із задимленням" біля берега.

"Куди поділися буксири, що їх притягнули, і як під берегом затопити баржу довжиною 70 і висотою 4 метри, не повідомлялося. Очікуємо продовження сюжету із "свідченнями полонених" та нових погонь за "швидкісними човнами", - підкреслили у ЦПД.

Читайте також: Представник росатому, який супроводжував місію МАГАТЕ на ЗАЕС, не є фахівцем з енергетики - ЗМІ

Як повідомлялося, місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на чолі з його очільником Рафаелем Гроссі прибула до України і 1 вересня відвідала захоплену росією Запорізьку АЕС.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-