ЗСУ контролюють понтонні переправи, зведені ворогом замість зруйнованих мостів на півдні

ЗСУ контролюють понтонні переправи, зведені ворогом замість зруйнованих мостів на півдні

Укрінформ
Збройні сили України продовжують позиційні бої на Херсонщині, а також взяли під вогневий контроль понтонні переправи, які російські загарбники намагаються зводити замість зруйнованих мостів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ми продовжуємо позиційні бої. Це непроста бойова робота, яка потребує тиші… Ми продовжуємо нищити запаси ворога, логістичні точки, командні пункти і пункти зосередження особового складу, озброєння та техніки, і нам це досить влучно вдається», - повідомила Гуменюк.

Вона також додала, що бої точаться досить непрості, оскільки місцевість степова, відкрита, тож Збройним силам необхідно розробляти чіткий план дій, аби ворог не вирахував.

Відповідаючи на запитання щодо знищення транспортних шляхів, якими ворог перекидав техніку та озброєння, Гуменюк запевнила, що ЗСУ повною мірою контролюють це питання.

Читайте також: росіяни з артилерії обстрілюють Херсонщину: є загиблі й поранені серед мирного населення

«Ми тримаємо під вогневим контролем всі транспортні шляхи. Ті, які максимально критичні, зокрема мости, вже не проїзні, тому ворог намагається налаштувати альтернативні способи, хоча вони так само перебувають під вогневим контролем<…> У нас вже є результати влучання по понтонній переправі, яку вони влаштовували поблизу села Львове, влучання по «антонівським» альтернативам (альтернативам Антонівському мосту – ред.), як ми називаємо поміж собою баржі, за допомогою яких вони намагаються перетягувати озброєння та техніку», - розповіла речниця.

Водночас Гуменюк зауважила, що всі транспортні шляхи перекрити неможливо, оскільки вони використовуються також у гуманітарних цілях, тож ЗСУ тримають їх під вогневим контролем.

Як повідомляв Укрінформ, українське командування не повідомляє деталей про перебіг бойових дій у Херсонській області, доки вони тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-