Зеленський відзначив 15-й Слов’янський полк Нацгвардії за мужність та героїзм

Зеленський відзначив 15-й Слов’янський полк Нацгвардії за мужність та героїзм

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення почесною відзнакою "За мужність та відвагу" 15-й Слов’янський полк Національної гвардії України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт глави держави.

«З метою гідного вшанування мужності та героїзму, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, постановляю: 1. Відзначити почесною відзнакою "За мужність та відвагу" 15 Слов’янський полк Національної гвардії України», - йдеться у документі.

Читайте також: Зеленський: З 24 лютого нагороди отримали понад 28 тисяч українських воїнів

Як повідомлялося, 15-й окремий Слов'янський полк перебуває у складі Східного оперативно-територіального об'єднання. У 2014 році полк увійшов до складу Національної гвардії України. 29 травня 2014 року територію військової частини в Луганську було захоплено проросійськими бойовиками. Військовослужбовців частини передислокували спершу в Харків. Реорганізація полку відбувалася у грудні 2014 року із гвардійців військових частин 3004, 3023, 3037, що були розташовані у Донецьку і підлягали розформуванню у зв'язку з захопленням територій частин бойовиками. За розпорядженням Головного управління НГУ у зв'язку з проведенням антитерористичної операції полк був передислокований у м. Слов'янськ. 2016 року у полку створено стрілецький батальйон з охорони взводних опорних пунктів. 9 вересня 2016 року до складу полку було передано 2-й батальйон спецпризначення НГУ «Донбас». 23 серпня 2019 року під час урочистої церемонії підняття Державного прапора України на Софіївській площі, Президент України присвоїв ім'я полку «Слов'янський» із врученням відповідної стрічки.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-