Бронежилети, шоломи та плитоноски на 10 мільйонів: митники викрили схему незаконного ввезення

Бронежилети, шоломи та плитоноски на 10 мільйонів: митники викрили схему незаконного ввезення

Фото
Укрінформ
Працівники митниці виявили схему незаконного ввезення з Польщі до України плитоносок, бронежилетів та шоломів на понад 10 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Державна митна служба України повідомляє у Фейсбуці.

“Координаційно-моніторинговою митницею виявлено схему незаконного ввезення на територію України гуманітарної допомоги на суму понад 10 млн грн. Так, під час перевірки законності ввезення з Республіки Польща до України чергової партії плитоносок, бронежилетів та шоломів для однієї з військових частин, вартістю понад 10 млн грн, у працівників Координаційно-моніторингової митниці виникли сумніви щодо автентичності Сертифіката кінцевого споживача, який нібито виданий військовою частиною на отримання вищезазначених товарів гуманітарної допомоги”, - ідеться в повідомленні.

Під час перевірки встановлено, що військова частина сертифікат не видавала, амуніцію не отримувала. Тож документи, які були підставою для визнання вказаних товарів гуманітарною допомогою, були підроблені або одержані незаконним шляхом.

Правопорушники ввозили військову амуніцію, як гуманітарну допомогу нібито для потреб армії без сплати митних платежів, а потім розпоряджалися нею на власний розсуд.

На підставі проведеної митницею перевірки у відношенні декларанта та керівника підприємства складено протоколи про порушення митних правил за статтями 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) та 485 (Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру) Митного кодексу України.

Читайте також: В Україні викрили злочинну групу - привласнили $580 тисяч на постачанні бронежилетів

Як повідомляв Укрінформ, на потреби Збройних сил України передано вилучену в рамках кримінального провадження партію товарів військового призначення - каски, бронежилети, тепловізори, квадрокоптери - на суму близько 5 млн грн.

Фото: Державна митна служба України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-