На півдні авіація ЗСУ завдала 18 ударів по ворогу

На півдні авіація ЗСУ завдала 18 ударів по ворогу

Укрінформ
Українські захисники на Південному напрямку протягом минулої доби знищили 102 загарбників та п'ять складів боєприпасів, а також уразили пункт управління безпілотниками та поромну переправу.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«В операційній зоні південнобузького напряму обстановка стабільно складна, але контрольована. Продовжується знищення ворожих запасів та резервів, ураження пунктів управління та вогневий контроль транспортних шляхів. Вороже військо здебільшого деморалізоване, однак відчайдушно чинить опір. Намагаючись втримати оборону на суходолі, ворог продовжує артилерійсько-мінометні обстріли, а також авіаційні й ракетні удари по наших позиціях, по мирних населених пунктах, по місцевих мешканцях», - ідеться в повідомленні.

Протягом дня ворог винищувачами та штурмовиком завдав ракетних ударів по позиціях ЗСУ в Бериславському районі Херсонщини. В Українських захисників без втрат. «Натомість, одному зі штурмовиків нанесено ураження. Результати дорозвідуються», - інформує ОК «Південь».

Читайте також: ЗСУ змусили російські війська відійти на чотирьох напрямках

росіяни здійснили бомбардування фугасними п’ятсоткілограмовими авіабомбами Миколаївського району, де поранено одну цивільну особу. А також випустили ракету повітряного базування з винищувача Су-35 по Березнегуватській громаді. Сили ППО спрацювали відмінно, ракету знищено.

Авіація ЗСУ завдала 18 ударів по командних і опорних пунктах ворога, по складах з боєприпасами і пально-мастильними матеріалами та по логістично-транспортних потужностях.

Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано низку вогневих завдань по дев'яти пунктах управління, двох поромних переправах, двох пунктах управління безпілотниками, по засобах протиповітряної оборони та по скупченню ворога. Триває вогневий контроль над Антонівським, Каховським та Дар’ївським мостами.

Читайте також: Війська рф зазнають найбільших втрат на південному напрямку — Генштаб

За підсумками бойового дня втрати ворога становлять: 102 військових, шість танків, гаубиця «Мста-Б», РСЗВ «Град», мобільний 120 мм міномет, вісім одиниць автобронетехніки. Окрім того, знищено п'ять складів боєприпасів у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах. Уражено пункт управління безпілотниками в районі Правдиного та поромну переправу біля Козацького.

«У Чорному морі корабельне угруповання змін складу та завдань не зазнало. Напоготові, як і раніше, три носії ракет типу «Калібр», один з яких підводний. Сумарний залп становить 20 ракет», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 1 вересня ліквідували близько 48 тисяч 350 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-