ЗСУ змусили російські війська відійти на чотирьох напрямках

ЗСУ змусили російські війська відійти на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили України змусили російські війська відійти на Слов’янському, Бахмутському, Новопавлівському й Авдіївському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 1 вересня, війська російської федерації намагаються встановити повний контроль над територією Донецької області та утримати захоплені райони Херсонської, Харківської, Запорізької й Миколаївської областей.

Ворог продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових і цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Читайте також: Війська рф зазнають найбільших втрат на південному напрямку — Генштаб

Загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору білорусі зберігається.

На Сіверському напрямку російська федерація утримує окремі підрозділи своїх збройних сил у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Загарбники обстріляли з мінометів і ствольної артилерії райони Кам’янської Слободи, Залізного мосту та Сеньківки в Чернігівській області, а також Старикового в Сумській області.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує ведення бойових дій з метою утримання раніше зайнятих районів.

На Харківському напрямку із застосуванням танків, ствольної й реактивної артилерії війська рф завдали ударів по обʼєктах у районах Удів, Соснівки, Великих Проходів, Питомника, Руської Лозової, Руських Тишків, Черкаських Тишків, Старого Салтова та Пришиба.

На Слов’янському напрямку ворог обстріляв зі ствольної артилерії й реактивних систем залпового вогню райони Грушувахи, Великої Комишувахи, Вернопілля, Долини, Краснопілля, Дібрівного та Нової Дмитрівки. Для завдання удару по районах Нової Дмитрівки та Богородичного загарбники застосували авіацію.

російські війська здійснили спробу наступу в напрямку населеного пункту Долина, однак успіху не мали й відійшли.

На Краматорському напрямку противник обстріляв із танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії райони Райгородка, Піскунівки, Сіверська, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Роздолівки.

Читайте також: Військові сказали, коли Генштаб назве звільнені села на півдні

На Бахмутському напрямку із застосуванням танків, ствольної й реактивної артилерії війська рф завдали ударів по районах Веселого, Яковлівки, Виїмки, Білогорівки, Краснополівки, Званівки, Соледара, Бахмута, Бахмутського, Майорська, Веселої Долини.

Наступальними діями ворог намагався просунутися в напрямках Веселої Долини, Соледара, Бахмутського та Зайцевого, однак успіху не мав і відійшов.

На Авдіївському напрямку із застосуванням танків, мінометів та ствольної артилерії російські війська обстрілювали райони Олександрополя, Розівки, Тоненького, Авдіївки, Карлівки, Водяного, Опитного, Первомайського та Пісків.

Загарбники завдали авіаударів по районах Времівки, Нескучного та Олександрополя.

Наступальними та штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення в напрямках Первомайського, Невельського та Опитного, проте успіху не мав, зазнав втрат і відійшов.

На Новопавлівському напрямку російські війська обстрілювали райони Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Великої Новосілки та Пречистівки. У районі Мар’їнки ворог здійснив авіаудар.

Наступальними та штурмовими діями загарбники намагалися покращити тактичне положення в напрямку Водяного, однак успіху не мали і відійшли.

На Запорізькому напрямку противник здійснював обстріли обʼєктів у районах Новополя, Ольгівського, Гуляйполя та Лугівського.

На Південнобузькому напрямку війська рф танками, мінометами та ствольною артилерією намагалися уразити важливі обʼєкти в районах Потьомкиного, Андріївки, Новогригорівки, Широкого, Партизанського, Новопетрівки, Любомирівки, Шевченкового, Степової Долини, Таврійського, Лупаревого, Олександрівки, Первомайського, Лозового та Ольгиного.

Корабельне угруповання російського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів, за інформацією Генштабу, продовжує ведення розвідки, виконання завдання з підтримки дій наземного угруповання та блокування цивільного судноплавства.

Зберігається загроза здійснення ворогом ракетних ударів по об’єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 1 вересня ліквідували близько 48 тисяч 350 російських військових, також знищили 1997 танків, 4345 бойових броньованих машин, 1115 артилерійських систем та іншу техніку ворога.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-