Місію МАГАТЕ супроводжували незалежні ЗМІ, але росіяни їх не пустили – Галущенко

Місію МАГАТЕ супроводжували незалежні ЗМІ, але росіяни їх не пустили – Галущенко

Укрінформ
Місію Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку атомну електростанцію супроводжували представники незалежних ЗМІ, але росіяни їх не пустили на окуповану територію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час телемарафону.

"Ми дуже хотіли, щоб в цій місії були незалежні журналісти світових та українських медіа. І в колоні було два автобуси, в яких перебували представники незалежних ЗМІ. Бо ми розуміли, які ЗМІ будуть на місці і яку риторику вони будуть пропагувати. Але на жаль, коли колонна пройшла останній український блокпост, росіяни розвернули ці два автобуси з незалежними ЗМІ", - сказав він.

Читайте також: Це був цирк: працівник ЗАЕС розповів, як росіяни прийняли місію МАГАТЕ

Галущенко зазначив, що не може підтвердити перебування незалежних ЗМІ безпосередньо під час місії МАГАТЕ на ЗАЕС. За його словами, якщо вони там і були, то потрапили на територію станції точно не з території України.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя, щоб відвідати Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі.

Читайте також: Литва хоче убезпечити Запорізьку АЕС поліцією ООН

Сьогодні, 1 вересня, росіяни обстріляли дорогу по наперед узгодженому маршруту руху місії.Також війська рф з мінометів обстрілювали місто Енергодар. Пізніше загарбники відкрили вогонь із РСЗО та з гелікоптерів. Повідомляють про загиблих і поранених.

Читайте також: На Запорізькій АЕС через російські обстріли відключився 5-й енергоблок

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-